תזונה לנשים הרות ומניקות
 
 



ליעוץ: 09-9510981

     

    
רילקסטין ® RELEXSATIN  |  בדיקת סמים  |  120-פרוביוטיקה 6 ביליון probiotics  |  הפרעות אכילה  |  תופעות הריון  |  פרוביוטיקה  |  L – גלוטמין ( GLN )  |  גרד בקרקפת  |  גרד באיבר המין הנשי  |  עור ,מחלות עור ונגעים עוריים  |  פתרון לנשירת שיער  |  ניהול אורך חיים בריא  |   פסוריאזיס  |  טרשת נפוצה  |  העור,מחלות עור וכיצד ניתן לעזור להן ע"י טיפול נטורופתי  |  ניקוי הגוף בריפוי בתזונה  |  אלומיניום  |  קרקפת שומנית  |  הקשר בין בדיקת שיער לגילוי מתכות כבדות, למחלת הסרטן  |  תזונה לנשים הרות ומניקות  |  הקשר בין בדיקת שיער למחלת הסרטן  |  מערכת חיסון חזקה עם מערכת עיכול בריאה  |  הקשר בין בדיקות שיער להחמרת האוטיזם בילדים  |  

תזונה לנשים הרות ומניקות

דף הבית >> כתבות >> בדיקת שיער וציפורניים - כתבות >> תזונה לנשים הרות ומניקות
 

תזונה לנשים הרות ומניקות
 
ההיריון אינו מחלה. ההיריון הוא תופעה פיזיולוגית- ביולוגית ואינו חייב להיות כרוך בתופעות פתולוגיות.
רוב הנשים ההרות סובלות מתופעות חולניות רבות ובעיקר בחילות, הקאות, חוסר תיאבון, דימומים, פריחות על העור וחולשה. מרבית התופעות החולניות נובעות מתזונה גרועה, וכן מהצורך של הגוף להגן על העובר מפני הרעלה בגלל הפסולת המטבולית שלו. המכניזם של הפרשת הרעלים והפסולת המטבולית הוא יותר אינטנסיבי בתקופת ההיריון, וזאת כדי להגן על העובר. ההקאות ויתר הסימפטומים מזכירים את תהליך הצום הרפואי, שגם בו קיימות תופעות דומות.
לטיפול:  פורמולה הומאופטית של  נאוה.
 
לתזונת האישה בתקופת ההיריון נודעת השפעה מכרעת על בריאותה, על בריאות התינוק ועל הסיכוי להניק אותו באופן תקין.
כמו-כן הוכח, שלתזונה בתקופת ההיריון יש גם השלכות על הלידה. נשים הניזונות בצורה הנכונה, יולדות בתורה קלה יותר. זאת משום שהן אינן צוברות משקל-יתר, וגם העובר נולד במשקל תקין.
חלק גדול מהתקלות ומקשיי הלידה נובעים מכך, שהראש של התינוק צובר נוזלים המדללים בעיקר מלח וחומר פסולת אחרים. עובדה זו היא אחת הסיבות לאי-יכולתן של  נשים מצליחות להניק את ילדיהן.
 
הופעת חלבון בשתן בתקופת ההיריון נגרמת בעיקר מעודף חלבונים בתזונה. קיימת צריכה מוגזמת של חלבונים בתזונה.
הצריכה הממוצעת לנפש מגיעה בישראל ל110-120 גרם ליום. זוהי כמות גדולה פי שלושה מהדרוש. מאחר ומומלץ לנשים בהריון להגדיל את כמות החלבונים, אין פלא שחלק גדול מהנשים ההרות לוקות ברעלת הריון.
 
ישנן שגיאות הנעשות בתזונה של נשים הרות. לעיל השגיאות העיקריות:
1.     עודף חלבונים ובעיקר חלבונים מהחי.
2.     אכילת מוצרי חלב ומוצריו.
3.     צריכת מלח
עודף החלבונים גורם נזק לכליות, וכתוצאה מכך נוצרות בצקות, עלייה במשקל, עלייה בלחץ הדם ואפילו נזק ללב. אכילת מוצרי חלב גורמת להפרעות הורמונאליות ובמקרים רבים גם להפלות. נשים האוכלות הרבה מוצרי חלב, מתוך כונה לשמור על מלאי הסידן בגופן, נוכחות לדעת בסופו של דבר, שאי-אפשר למנוע את חוסר הסידן בדרך זו, זאת משום שכל החלב מפוסטר, וכמחצית הסידן אינו זמין. עודף הזרחן במוצרי החלב גם הוא מפר את האיזון הבסיסי-חומצתי.
 
צריכת מלח בתקופת ההיריון גורמת לאגירת נוזלים, מחלות ורידים ועלייה בלחץ דם. עקב מיעוט התנועה וצמצום הפעילות הגופנית בתקופת ההיריון נאגר המלח עוד יותר והוא עובד דרך הדם לעובר., הדבר מתבטא בנפיחות-יתר ועלייה במשקל. ראש בעל קוטר גדול וגוף גדול אינם מאפשרים, כמובן, לידה נורמלית וטבעית.
 
אחת ההשלכות החמורות מתזונה גרועה מתבטאת בעצירות. מצב של עצירות בזמן ההיריון הוא חמור מאד, ואפילו מסכן את העובר. נוצרת בעיה חמורה.
אם האישה תיקח משלשלים, הדבר עלול להסתיים בהפלה, כמו כן חוקן עלול לגרום להפלה.
מצד שי מעיים מלאים בפסולת עלולים לגרום לחסימות קשות שלא יאפשרו אכילה תקינה ואפילו יגרמו ללחצים על הרחם ולהפלה.
 
אין ספק שלתזונה יש השפעה מרבית על כך. הניסיון מראה שתזונה מתאימה מאפשרת לקיים הריון תקין, לידה קלה ואפשרות להנקה קלה.
 
כללים לתזונה נכונה בזמן ההיריון: שיטת "חוויה בירוק" לבריאות הגוף ושמירה על המשקל:
 
1.     חשוב לצמצמם למינימום צריכת מזון מבושל ולהעדיף מזון חי כדי לשמור על רזרבות המינרלים, כולל סידן בגוף. אכילת מזון חי מונעת זלילת-יתר ושימוש יתר בתבלינים, מאפשרת לעיסה ותרגול לשיניים ומונעת עייפות-יתר.
2.     כדאי לעשות מאמץ יתר להשיג תוצרת אורגנית. חשוב מאד שתפקודי הכליות יהיו תקינים בזמן ההיריון, כדי למנוע הרעלת הריון וכל הכרוך בכך.
3.     רצוי להימנע משימוש במזונות המכילים חומרים חריפים מדי או חמוצים מדי. יש להעדיף את הפירות והירקות המתוקים, החמצמצים והסתמיים. החלבונים הטובים ביותר בזמן ההיריון הם החלבונים מן הצומח. אפשר להשתמש בשקדים, כמות קטנה של אגוזים, ועוד. ישנן נשים שאינן יכולות לאכול את המוצרים הנ"ל בגלל ריכוזם. ניתן להסתפק במקורות אחרים- פירו יבשים, תפוחי אדמה, אבוקדו ובטטות המספקים כמות טובה של חלבונים.. המומלצים הם שומשום ושקדים.
4.     להרבות בשימוש בנבטים.
5.     כדאי להקפיד על  כללי אכילה נכונים ובעיקר על צירופים נכונים, כדי למנוע הפרעות עיכול.
6.     חשוב להקפיד על שתייה רק לפי הצורך ולא להגזים. רצוי לשתות אך ורק מים מינרלים ולא שום משקאות אחרים. שתיית מיצים של פירות וירקות טריפ אפשרית, בתנאי שהם טריים.
 
הפירות המתאימים להכנת מיצים הם: צברים, ענבים, רימונים, תפוחים.
הירקות: גזר, מלפפון, סלרי, חסה, פטרוזיליה ועשב חיטה.
 
כדאי להימנע מאכילת דברי מאפה  המכילים שמרים כדי למנוע תסיסה.
-         רצוי  להעדיף דגנים מלאים, כגון אורז מלא, כוסמת, תפוחי-אדמה ובטטות על מוצרי קמח.
 
כדי להבטיח הנקה יעילה בתקופת ההיריון מומלץ לקיים את ההמלצות המצוינות לעיל, ובתוספת של שני דברים:
 
1.     בתקופת ההנקה זקוקה האם לכמות גדולה יותר של סוכרים טבעיים, ועל כן מומלץ לאכול פירות יבשים.
2.     רצוי לצרוך כמויות גדולות של עלים ירוקים כגון חסה וסלרי אמריקאי כדי לשפר את איכות החלב.
3.     בתקופת ההנקה מורגש יותר צורך בשתייה ורצוי לשתות בדרך כלל לפני ההנקה. השתייה הטובה ביותר היא ריכוז של פירות יבשים. רצוי להשרות במים תמרים, שזיפים וצימוקים (אורגניים) ולהשתמש במים אלה כשתייה מרוכזת בתקופת ההנקה.



לייעוץ והדרכה חייגו : 09-9510981

 
         

המידע באתר זה אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול תרופתי ו/או התייעצות עם רופא מטפל, בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא מטפל.
    סליקה מאובטחת באמצעות:
PAYPAL
לייבסיטי - בניית אתרים