כידוע חלק מהמזון שלנו כדאי ומומלץ לשמור במקרר מיד לאחר הקניה לשמירה על טריות ואיכות המזון.
חלק מהפירות והירקות כגון תותים, חסה, פטריות, ,מלפפונים חשוב לשמור במקרר .
כמו כן , במידה ועשיתם סלט או נשארו ירקות חתוכים, יש לשמור אותם במקרר תוך שעתיים שלא ישנו צבע ולא יתקלקלו.
כל המזונות החתוכים שנשארו מחוץ למקרר מעל פרק זמן של שעתיים, יש לזרוק כיוון שנוצרו בהם חיידקים.
מזונות קפואים או טריים שנרכשו באריזות מוכנות הדורשים הכנה כגון נקניקיות או ירקות , יש לחמם או להרתיח את הכלי בו נמצאים עד לרתיחה להשמדת חיידקים.
בנוסף, לאחר עבודה עם בשר, ירקות או פירות ועבודה על קרש חיתוך, חשוב לשטוף את הקרש,כלים והידיים היטב עם סבון למניעת התפתחות החיידקים.
טיפים לשמירה על טריות המזון
לשמירה על טריות גבינה צהובה מומלץ לשים קוביית סוכר בכלי האחסון כיוון שסוכר סופח לחות .
יש להפריד את העגבניות והמלפפונים ולשמור אותם תאי אחסון נפרדים, כיוון שהעגבניות גורמות למלפפונים להרקיב
יש לאחסן את תפוחי עץ בנפרד משאר פירות וירקות
מומלץ לשמור לחם במגירה עם פרוסות תפוחי עץ או תפו"א טריים
קמח , אורז ושאר קטניות ודגנים מומלץ לשמור עם שקית של עלי דפנה שמבריחות חרקים
טיפים לשמירה על המזון למניעת הרעלה
כידוע קור מונע התפתחות חיידקים , לכן חשוב לאחסן את המזון במקרר ( בטמפ' של 5-6 מעלות צלזיוס ) או במקפיא ( בטמפ' של 18- מעלות צלזיוס ) על מנת למנוע ריבוי חיידקים.
חשוב לציין כי אחסון אוכל חם במקרא אינה פוגעת בו אלא משמרת.
ישנם מזונות טריים או מבושלים שיכולים להתקלקל תוך שעה עד שעתיים במידה ולא ישמרו במקרר או במקפיא, לכן חשוב להקפיד על אחסון נכון כל הזמן.
במידה ומדובר באוכל שנשאר לאחר ארוחה גדולה, יש לחלק את האוכל לפי סוג המזון לכלי זכוכית ולשים במקרר לצורך חימום קל יותר לאחר מכן.
כמו כן מומלץ להפשיר מזון או בשר במקרר או בכלי עם מים קרים בחוץ אך לא מומלץ להפשיר את המזון בטמפ' החדר.
העצה החשובה ביותר היא שעל מנת לשמור על איכות וטריות המזון וסירקולציה טובה של האויר , אין להעמיס את המקרר באוכל .
כמה זמן ניתן לשמור את המזון ?
יוגורט – במקרר ( 1-2 שבועות ) , במקפיא ( 1-2 חודשים )
קוטג'- במקרר ( שבוע אחד ) , במקפיא ( לא להקפיא )
חלב – במקרר ( שבוע אחד ) , במקפיא ( 3 חודשים )
ביצים טריות – במקרר ( 4-5 שבועות ) , במקפיא ( לא להקפיא )
ביצים מבושלות – במקרר ( שבוע ) , במקפיא ( לא להקפיא )
מיונז – במקרר ( לאחר הפתיחה חודשיים ), במקפיא ( לא להקפיא )
קטניות חיות– במקרר ( 3-4 ימים ), במקפיא ( 8 חודשים )
עגבניות – במקרר ( 2-3 ימים ) , במקפיא ( 2 חודשים )
חסה – במקרר ( 3-7 ימים ) , במקפיא ( לא מומלץ להקפיא )
בקשר בקר – במקרר ( 3-5 ימים ) , במקפיא ( עד שנה )
בשר עוף/הודו – במקרר ( 1-2 ימים ) , במקפיא ( כ-9 חודשים )
דג סלמון – במקרר ( 1-2 ימים ), במקפיא ( עד 3 חודשים )
שאריות מזון מבושל- במקרר ( עד 3 ימים ) , במקפיא ( עד 3 חודשים )
אוכל לתינוקות- במקרר בלבד עד 3 ימים