בדיקת רגישות למזון igGבדיקת רגישות למזון – IgG
 
 



ליעוץ: 09-9510981

     

    
רילקסטין ® RELEXSATIN  |  בדיקת סמים  |  120-פרוביוטיקה 6 ביליון probiotics  |  הפרעות אכילה  |  תופעות הריון  |  פרוביוטיקה  |  L – גלוטמין ( GLN )  |  גרד בקרקפת  |  גרד באיבר המין הנשי  |  עור ,מחלות עור ונגעים עוריים  |  פתרון לנשירת שיער  |  ניהול אורך חיים בריא  |   פסוריאזיס  |  טרשת נפוצה  |  העור,מחלות עור וכיצד ניתן לעזור להן ע"י טיפול נטורופתי  |  ניקוי הגוף בריפוי בתזונה  |  אלומיניום  |  קרקפת שומנית  |  הקשר בין בדיקת שיער לגילוי מתכות כבדות, למחלת הסרטן  |  תזונה לנשים הרות ומניקות  |  הקשר בין בדיקת שיער למחלת הסרטן  |  מערכת חיסון חזקה עם מערכת עיכול בריאה  |  הקשר בין בדיקות שיער להחמרת האוטיזם בילדים  |  

בדיקת רגישות למזון – IgG
 

במהלך תהליך העיכול, המזון מתפרק למרכיבים כגון חומצות אמינו, חומצות שומן ועוד.
רוב מוצרי המזון מתפרקים עד למולקולות קטנות שנספגות במערכת הדם ודפנות המעי, לצורך הזנת הגוף , אך ישנם מוצרים שאינם מתפרקים טוב עד לרכיבים הקטנים ביותר ולכן מזונות אלה לא מתאימים לכל אדם וזו אחת הסיבות העיקריות להופעת רגישות למזון והשמנה.
ישנן הפרעות נוספות שמופיעות בנוסף לעלייה במשקל , וכאן נכנסת לתפקיד התגובה החיסונית לחלק ממרכיבי המזון .
ישנם מזונות שידועים כמעוררי תגובה חיסונית כגון מוצרי חלב, ביצים, אגוזים , קטניות , דגים ועוד.
חלבונים בעיקר עלולים לעורר תגובה חיסונית , כיוון שעוברים אל המעי ללא פירוק סופי וכיוון שמערכת החיסון מזהה אותם כגופים זרים , עלולה לתקוף אותם.
תופעה של רגישות למזון הינה שונה מאדם לאדם , ותלויה במערכת העיכול של כל אחד ואחד מאיתנו .
תהליך דלקתי עקב רגישות למזון יכול להתרחש בהתאם לכמות,תדירות ואופן צריכה של מזונות שמעוררים תגובה חיסונית .
מדובר בתגובה חיסונית מוטעית שמתרחשת בעקבות קליטה של המזון כגוף זר שלא עבר תהליך סופי של פירוק.
 
ישנן סוגים שונים של רגישות למזון ויש להבדיל בינהן בהתאם לתגובה חיסונית של הגוף.
תגובה מהסוג המיידי קשורים לאימונוגלובין IgE , כאשר הסימפטומים המופיעים מייד לאחר מכן הינם :
  • התנפחות בשפתיים
  • פריחה ואדמומיות בעור
  • בצקות בגרון
  • גרד
  • קושי לנשום
  • תגובה אנאפילקטית
 
כל הסימפטומים האלה מצביעים על אלרגיה קלאסית שלא קשה לזהות אותה , אך הביטויים לרגישות למזון הינם שונים ולעיתים קשה לזהות אותם כיוון שלא מתבטאים באופן מיידי.
במקרים של רגישות למזון , הגוף מתחיל לייצר אימונוגלובין מסוג IgG , ולכן במהלך בדיקת רגישות למזון ע"י בדיקת דם פשוטה ,ניתן לאתר את המזונות אליהם גופכם רגיש.
 
הסיבות לרגישות למזון
 
מתברר שמעי הדק הוא הגורם העיקרי לרגישות למזון.
דרך מעי הדק עוברים מזונות שכבר התפרקו למיקרומולקולות בדרכם למעי הגס ולזרם הדם .
לרוב מחסום המעי אינו מאפשר למולקולות גדולות שלא התפרקו עד הסוף לעבור למערכת הדם , אך לעיתים זה קורה עקב עלייה בחומרים כימיים בגוף כגון תרופות, מזון מעובד או כימיקלים אחרים .
מערכת החיסון מתחילה לתקוף את המולקולות האלה ע"י ייצור נוגדנים מסוג 4 IgG, והפעלת זיכרון חיסוני.
צריכה תמידית של מזונות אלה גורמת לדלקת ותגובה נגדית של מערכת העיכול.
לרוב המוצרים שגורמים לרגישות למזון הם מוצרים שנמצאים בשימוש היומיומי שלנו , והם אלה שמעוררים את מערכת החיסון וגורמים ליצירת הנוגדנים .
הסימפטומים שמופיעים בעקבות התגובה החיסונית הם : מיגרנה, דיכאון, עלייה במשקל, הפרעה במערכת העיכול, בעיות ראומטיות ועוד.
 
סימפטומים המופיעים בעקבות רגישות למזון
 
  • עלייה במשקל
  • עייפות כרונית
  • התקררויות תכופות
  • מיגרנות
  • כאבי שרירים – פיברומיאלגיה
  • שקיות כהות מתחת לעיניים
  • אקנה
  • הפרעות במערכת העיכול: שלשולם, עצירות, כאבי בטן, גזים, צרבות
  • בצקות
 
בדיקת רגישות למזון
 
הבדיקה המומלצת לגילוי שורש הבעיה ממנה הנכם סובלים הינה בדיקת רגישות למזון .
מדובר בבדיקת דם פשוטה המאפשרת גילוי רגישות לכ-200 סוגי מזונות.
הבדיקה ניתנת בחב' " נאוה בריאות ואיכות חיים בע"מ " .


כותבת: נטלי גולדין-בויום : קוסמטיקאית מוסמכת ומטפלת ברפואה סינית
 
       מוקד זמין 24 שעות לפנייה מהירה 09-9510981
                                                                 

 
         

המידע באתר זה אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול תרופתי ו/או התייעצות עם רופא מטפל, בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא מטפל.
    סליקה מאובטחת באמצעות:
PAYPAL
לייבסיטי - בניית אתרים